Help de egels in uw tuin bij droogte!

Help de egel - zuinigmetwater.nl

De temperatuur mag dan wat aangenamer zijn, het is nog steeds uitzonderlijk droog.  Beekjes, waterpoelen en kleine meertjes staan vrijwel droog. En regen valt er nauwelijks!

Dieren in en rondom uw tuin hebben het vaak erg moeilijk. Vleermuizen, eekhoorns, vogels, en andere (zoog)dieren leven in onder andere in tuinen en zijn opzoek naar voedsel, water en beschutting. Door de kurkdroge grond is er geen insect of worm meer te vinden.  En dan te bedenken dat de egel in populatie sinds de ’90 al is gehalveerd . Opzoek naar water en voedsel worden ze helaas vaak aangereden. Daarbij zijn veel egels die nu gevonden worden uitgedroogd.

Help de egels! Het zou toch jammer zijn als dit diertje nog zeldzamer zou worden. En wie vindt het niet gezellig een egel in zijn tuin.

Er zijn eenvoudige manieren om te helpen.  Zet bijvoorbeeld een klein bakje water met wat voer in uw tuin. De egel zal u dankbaar zijn.  Wie geen brokjes heeft,  er is een egel voerpakket!

Bescherming en rust vinden egels erg prettig. Een Voederhuisje is een ideale oplossing. Zo kunnen egels ongestoord knagen en lopen minder gevaar om aangevallen te worden.

In het filmpje over egels hieronder komen voeren en het voerhuisje ook ter sprake.


Help de egels!

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk welk voer geschikt is voor egels:
Help de egels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *