Auto wassen: zelf wassen of wasstraat?

Auto wassen

Auto wassen hoort bij het onderhoud van de auto. Vrijwel de meeste mensen met een auto worden vrolijk als hun auto na het wassen weer schoon is en glanzend voor de deur staat. Het auto wassen vinden velen ook een leuke tijdsbesteding, vooral naar de wasstraat gaan.  De meerderheid, circa 60%, gaat naar een wasstraat om, zijn auto te (laten) wassen.  De overige 40% van de autobezitters wast zijn auto zelf voor de deur. Gemiddeld wassen we onze auto zes keer per jaar. Wat neerkomt op ruim zeven miljoen wasbeurtjes per jaar. 

Wasstraat is milieubewust

Het gebruikte water in een wasstraat wordt voor circa 80%  hergebruikt. Zo blijft het waterverbruik beperkt.

Daarbij wordt alle smurrie en vuil, zoals vogelpoep, insectjes, olieresten, vet en smeer, opgevangen, gefilterd en verwerkt. Hierdoor komt er geen troep in het oppervlakte water. Bij het wassen van de auto voor de deur spoelt het vieze water namelijk direct het riool in. Waardoor waterzuiveringsinstallaties vervolgens weer extra energie kwijt zijn om het water te zuiveren.

Voor het milieu is een wasstraat een goede manier om de auto te wassen.  Wasstraten zijn wel relatief duur.

Zelf wassen: emmer of tuinslang?

Zelf de auto wassen. Naast de kosten van de wasstraat, kunt u aanzienlijk besparen op uw waterverbruik door emmers te gebruiken in plaats van de tuinslang. Met een tuinslang verbruik je ongemerkt 150 liter water per wasbeurt. Drie keer zoveel water als wanneer u met vijf emmers van 10 liter werkt. Het vuile water loopt dus echter wel het riool in, dat weer schadelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *